Ga naar home page
Aluminium maatwerk voor uw veiligheid
Onthaal > Producten > Ladders > Uitklapbare ladders > Mini-JOMY > Technische beschrijving
prod1

Mini-JOMY Uitklapbare Ladder - Technische beschrijving

De technische beschrijving voor het lastenboek omvat algemene informatie en details over de materialen, de samenstelling, bescherming, installatie, proeven en garantie van de Mini-JOMY.

Technische beschrijvingen van de Mini-JOMY uitklapbare ladder

1. Algemeen

 • Wanneer de ladder gesloten is, lijkt ze op een metalen zuil van 93 x 84 mm. Ze wordt geïnstalleerd op 60 cm van de uitgang en dit heeft dus weinig impact of het uiterlijk van de gevel.
 • De ladder opent loodrecht op de muur (een andere optie is evenwijdig met de muur).
 • Na het openen, zult u merken dat de bovenste sport 75 cm lager ligt dan de afgesloten hoogte. De ladder staat op de vloer en is ongeveer 2.25m hoger dan het hoogste toegangsniveau, zodat de bovenste sport overeenkomt met de schouderhoogte van de gebruiker.

2. Materialen

 • Er worden alleen materialen gebruikt die niet gevoelig zijn aan corrosie: profielen in een aluminiumlegering, geanodiseerd 10 micron en een natuurlijke, matte afwerking; bevestigingsmiddelen (bouten, spillen en klinknagels) bestaan uit A2-70 DaN/mm2 roestvrij staal; sluitringen en bussen worden gemaakt in polyamide.
 • Geen beschermende behandeling, schilderen of onderhoud nodig, behalve wanneer de ladder wordt blootgesteld aan agressieve omgevingen. De onderdelen aan de buitenkant van de gesloten ladder kunnen in elke RAL-kleur geschilderd worden, hiervoor wordt gebruik gemaakt van polyester poedercoating.

3. Constructie

De ladder is samengesteld uit standaardonderdelen.

 • Eén mobiele en één vaste staander
 • Tubulaire sporten met een antislip laag aan de bovenkant. Breedte: 53 cm, bruikbare breedte: 45 cm; kruispunt op 37 mm x 22,5 mm, met een onderlinge afstand van 30 cm. De laagste sport staat 53 cm van het grondniveau.
 • De ladder ontplooit over de volledige hoogte door de klesp omhoog te heffen.
 • De ladder wordt in balans gehouden door telescopische vering in roestvrij staal, waardoor ze met gemak opengaat en sluit.

De sporten van de ladder zijn getest met een gewicht van 350 Kg op de sporten en 2500 Kg op de staanders.

Het gewicht van de ladder is gelijk aan, of lager dan, 2.8 lb./ft of 4.2 Kg/m.

Ladders kunnen uitgerust worden met een levenslijn volgens de EN353-1 voorschriften. De levenslijn is vastgemaakt aan een aluminium rail waaraan de gebruiker is bevestigd door middel van een veiligheidsriem, hierdoor kan extra valbescherming geleverd worden.

4. Installatie

 • De ladder kan geïnstalleerd worden zonder schade toe te brengen aan de stabiliteit of veiligheid van de gevel. Speciale ankerbeugels worden geïnstalleerd op een onderlinge afstand van 1 m, dit d.m.v. M12 expansiepluggen of chemische ankers. Elke ondersteuning kan een horizontale kracht van 4000 N aan.
 • De ladder moet versterkt worden door een speciaal u-kanaal voor de onderdelen van de ladder die de hoogte van het gebouw overschrijden, en voor onderdelen die niet op een onderlinge afstand van 1,5 m aan de muur kunnen worden vastgemaakt. Het versterkte profiel wordt aan de muur vastgemaakt op een onderlinge afstand van maximaal 3 m.
 • De ladder kan vrij in zijn scharnieren bewegen zonder vervorming of schade, dit laat tevens ook thermale expansie toe.
 • De aannemer zal een vrij oppervlak van ongeveer 80 cm x 80 cm moeten verschaffen voor een ongestoorde opening van de ladder.

5. Testen

 • De ladder wordt onderworpen aan statische en dynamische test door een certificerende organisatie. De fabrikant zal op aanvraag een kopie van deze test ter beschikking stellen.

6. Inbraakwerend

De ladder kan beschermd worden tegen gebruik door niet-geautoriseerde personen:

 • Door het niet plaatsen van een hendel op grondniveau of dak niveau;
 • Door het leveren van een sluiting en hangslot voor het dak- en grondniveau, dit voorkomt het openen van de ladder op die niveaus, maar laat openen op andere niveaus wel toe;
 • Door een het plaatsen van een detector, verbonden met het inbraakalarm.

Wijzig taal en regio

Kies uw taal:
Please select your region:
Sélectionez votre région:
Kies uw regio:

Zoek op deze site

To be implemented test

Ga naar online winkel

To be implemented test

Log in

U bent niet ingelogd. U kan inloggen met uw Google account.

Sign in

U bent ingelogd

U bent ingelogd als: .

Sign out

Log in mislukt

Er is iets fout gegaan. We hebben uw aanvraag niet ontvangen. Probeer uw aanvraag opnieuw in te dienen of neem rechtstreeks contact met ons op.. U bent niet ingelogd.

Sitemap

Navigatie breadcrumb

U bent hier: Onthaal > Producten > Ladders > Uitklapbare ladders > Mini-JOMY > Technische beschrijving