Ga naar home page
Aluminium maatwerk voor uw veiligheid
prod4
Unknown description

Toegang tot machines

Alle ontwerpen van onze JOMY constructies proberen de standaardeisen van EN 14122 en/of OSHA voor permanente toegangsmiddelen tot machines, industriële installaties, trappen en ladders, te volgen.

Standaardvereisten voor machinetoegang

De standaardvereisten EN ISO 14122 is de belangrijkste richtlijn voor het ontwerp van JOMY constructies in Europa. Deze normen beschrijven de selectie en specificaties van materialen en constructieonderdelen die nodig zijn voor veilige machinetoegang.

Alle toegangsconstructies van JOMY voldoen in de U.S.A. ook aan de OSHA veiligheid- en gezondheidsvoorschriften.

Standaardvereisten EN 14122

EN ISO 14122 is een belangrijke, internationale veiligheidsstandaard met betrekking tot "Machineveiligheid – permanente toegang tot machines en industriële gebouwen".

De onderdelen van ISO 14122 beschrijven de verschillende soorten toegang op basis van de elevatiehoek:

  • ISO 14122-2: Werkplatformen en loopbruggen bieden veilige toegang voor hellingen tussen 0° en 20° (voorkeurshelling tussen 0° en 10°).
  • ISO 14122-3: Trappen bieden veilige toegang voor hellingen tussen 20° en 45°.
  • ISO 14122-3: Trapladders bieden veilige toegang voor hellingen tussen 45° en 75° (aangeraden hellingen tussen 45° en 60°).
  • ISO 14122-4: Vaste ladders bieden veilige toegang voor hellingen tussen 75° en 90°.

Gelieve contact op te nemen met de ingenieursafdeling voor een gedetailleerd overzicht van de technische voorschriften van ISO 14122 voor uw specifiek project.

OSHA standaardvereisten

Werken op en rond trappen en ladders kan heel gevaarlijk zijn. Trappen en ladders zijn een veel voorkomende oorzaak van ongelukken in de industrie. Veel van deze verwondingen zijn ernstig genoeg om iemand tijdelijk werk onbekwaam te maken.

De OSHA voorschriften zijn van toepassing op alle trappen en ladders die gebruikt worden tijdens het bouwen, wijzigen, schilderen, decoreren en slopen van werkplaatsen die vallen onder de OSHA veiligheids- en gezondheidsnormen. De OSHA voorschriften specifiëren wanneer werkgevers trappen en ladders moeten voorzien. De voorschriften eisen het volgende:

  • Wanneer er een breuk is op een hoogte van 48 cm of hoger, of wanneer er geen oprit, baan of personeelslift beschikbaar is, moeten werkgevers een trap of ladder voorzien voor werknemers op alle toegangspunten;
  • Wanneer er slechts één toegangspunt is tussen verschillende verdiepingen, moeten werkgevers ervoor zorgen dat deze vrij zijn van obstakels voor werknemers. Wanneer de doorgang belemmerd is, moet er een tweede toegangspunt worden voorzien. Dit toegangspunt moet door alle werknemers gebruikt worden;
  • Wanneer er twee of meerdere toegangspunten zijn tussen verdiepingen, dan moeten werkgevers ervoor zorgen dat er minstens één toegangspunt vrij blijft.

Alle JOMY producten voldoen aan de OSHA standaarden.

Machine access stairs in aluminum

Machine access via aluminum construction

Fixed aluminum work platform for gas installations

Valve access by aluminum ladder

Aluminum bridge over a transport belt


Wijzig taal en regio

Kies uw taal:
Please select your region:
Sélectionez votre région:
Kies uw regio:

Zoek op deze site

To be implemented test

Ga naar online winkel

To be implemented test

Log in

U bent niet ingelogd. U kan inloggen met uw Google account.

Sign in

U bent ingelogd

U bent ingelogd als: .

Sign out

Log in mislukt

Er is iets fout gegaan. We hebben uw aanvraag niet ontvangen. Probeer uw aanvraag opnieuw in te dienen of neem rechtstreeks contact met ons op.. U bent niet ingelogd.

Sitemap

Navigatie breadcrumb

U bent hier: Onthaal > Oplossingen > Industriele toegang op hoogte > Machines